Tag: Koreanskt

Årets smaker 2014

Väl tillbaka efter julledigheten började vi spåna i hur 2014 egentligen hade smakat? Vad var årets trender? För vår del var lanseringen av hela torkade chili från Mexico årets stora nyhet och öppnade massor av möjligheter för experiment i köket. Vi testade chili i allt! Innan vi går in i 2015 får ni gärna hänga på och kika på vilka smakupplevelser vi gillade lite extra under året som gick.  Läs hela inlägget

Kimchi-liknande sallad på gurka

Den senaste tiden har vi fullkomligt grottat ner oss i koreanska smaker. Och nu när vi har ätit ett gäng olika sorters kimchi, pratat med äldre damer som fermenterat kål hela livet och kollat på TV-program med David Chang vill vi ju börja experimentera lite själva.  Egentligen ska ju kimchi fermenteras, men det finns ju kimchi-liknande små sallader som man enkelt kan göra själv. Du kan göra kimchi på många olika grönsaker och vissa föredrar en mix. Vi har övat och provat flera snabbvarianter och slutligen kommit fram till ett grymt gott recept på ofermenterad gurk-kimchi. För visst vill man testa olika grejer till sin Bibimbap.

Denna koreanska smakförening som, hur den än må se ut, är något helt annat än Magnus och Brasses korvtårta. Och kimchin, oavsett om du köper färdig på glasburk eller gör själv, är en vacker prick över alla i-n i namnet. Läs hela inlägget

Koreanskt: Yummi Yammi säger vi!

I förra inlägget tispade vi om Koreanskt på Luntmakargatan i Stockholm. Nu är det dags för Göteborg. Eftersom Mark Miller ligger bakom vår passion för det koreanska köket och dessutom bjöd Andrea, Malin och Peter på en fantastisk upplevelse i Los Angeles, var det vår tur nu. Det finns inte så mycket koreansk mat i Göteborg, men vi hade spetsat in oss på Yammi Kitchen på Andra Långgatan. Den har legat där sen 2009 och aldrig fått vårt besök.

Nu var stunden kommen! Läs hela inlägget

Koreanskt: Luntmakargatan äger!

Det är något speciellt med Luntmakargatan i Stockholm. Här finns inte mindre än tre koreanska restauranger, så man kan nästa kalla det för Stockholms “koreatown”. Två av dessa har jag besökt och fick en matupplevese på båda.  Koreansk mat består av flera små rätter och  ofta har man hela bordet fyllt av olika fat och skålar.

Det är också det som gör det är så trevligt att äta. Läs hela inlägget

Koreansk BBQ i Los Angeles

På kvällen tog Mark Miller oss till Parks BBQ. Det bästa koreanska BBQ-stället i Los Angeles, enligt Mark. Vi promenerade ett par kvarter och och tog oss in i den mörka lokalen. Stället var proppfyllt med koreaner och det är, som alltid, ett gott tecken. Är stället bra, då går lokala dit!

Fotona på väggen avslöjade dessutom en hel hop med kändisar som satt sin fot på Parks BBQ. Detta bådade gott!

Läs hela inlägget

Koreatown i Los Angeles

I oktober åkte jag, Andrea och Peter till Los Angeles för att träffa Mark Miller. Han skulle introducera oss för den koreanska maten och naturligtvis blev första stoppet Koreatown. Det stället är verkligen häftigt och man upplever att man är i en helt annan stad i staden. När du ser dig omkring på vissa ställen kan du svära på att du är i Asien. Samtidigt är det så mycket Los Angeles! En gryta full av dolda frestelser. Visste ni att det bor flest koreaner utanför Korea i just Koreatown?

Vi besökte supermarkets , koreanska kokboksaffärer, marknader och restauranger. På en supermarket fanns det inte mindre än 28 stycken olika Kimchi i disk. Ni förstår att vi hamnat i ett riktigt “mekka” för matälskare. Häng med och se!

Läs hela inlägget

Den rätta smaken drivs av Santa Maria och styrs från företagets hjärta, Santa Marias matstudio. Har du tips eller frågor är du varmt välkommen att kontakta oss på info@denrattasmaken.se. Undrar du över något som rör våra produkter, hör av dig till konsumentkontakt@santamaria.se

Allt material på denna blogg tillhör enligt upphovsrättslagen Santa Maria. Materialet får ej kopieras eller spridas vidare utan att källan anges.