Tag: Pulled pork

Årets smaker 2014

Väl tillbaka efter julledigheten började vi spåna i hur 2014 egentligen hade smakat? Vad var årets trender? För vår del var lanseringen av hela torkade chili från Mexico årets stora nyhet och öppnade massor av möjligheter för experiment i köket. Vi testade chili i allt! Innan vi går in i 2015 får ni gärna hänga på och kika på vilka smakupplevelser vi gillade lite extra under året som gick.  Läs hela inlägget

Kimchi-liknande sallad på gurka

Den senaste tiden har vi fullkomligt grottat ner oss i koreanska smaker. Och nu när vi har ätit ett gäng olika sorters kimchi, pratat med äldre damer som fermenterat kål hela livet och kollat på TV-program med David Chang vill vi ju börja experimentera lite själva.  Egentligen ska ju kimchi fermenteras, men det finns ju kimchi-liknande små sallader som man enkelt kan göra själv. Du kan göra kimchi på många olika grönsaker och vissa föredrar en mix. Vi har övat och provat flera snabbvarianter och slutligen kommit fram till ett grymt gott recept på ofermenterad gurk-kimchi. För visst vill man testa olika grejer till sin Bibimbap.

Denna koreanska smakförening som, hur den än må se ut, är något helt annat än Magnus och Brasses korvtårta. Och kimchin, oavsett om du köper färdig på glasburk eller gör själv, är en vacker prick över alla i-n i namnet. Läs hela inlägget

Le Barbecue i Austin

Blev det BBQ i helgen? Slängde du på något gott på gallret? När vi var på inspirationsresa i USA fick vi,  tack vare Gloria som skrivit “Barbecue Lovers Guide to Austin”, bästa tipset om godaste BBQ-stället i Texas. Gloria är kompis med Mark Miller och båda var eniga om att ett besök på Le Barbecue var ett måste. Vi hade siktet inställt på att få smaka på riktig BBQ från Austin och det fick vi.

John Lewis, som driver Le Barbecue, gav oss en stund av sin dyrbara tid. Läs hela inlägget

Vegetariskt alternativ till Pulled Pork

En kollega tipsade mig om ett recept som hon hade hittat på nätet om en vegetarisk ”pulled pork”. Receptet lät nästan för bra för att vara sant, men väckte min nyfikenhet. Jag inhandlande Jackfruit på burk i den asiatiska affären. Det är Jackfruit i saltlag som används, inte den i sockerlag. Jackfruit i saltlag smakar inte mycket i sig själv,  men strukturen gör att den tillsammans med ingredienserna blir snarlik ”Pulled Pork”.

Testa hemma och se om gästerna märker något. Kärnorna i Jackfruit ser till och med ut som bönor…

Läs hela inlägget

Pulled Pork: fast på lamm – nu när det snart är påsk!

Pulled Pork har blivit omåttligt populärt hos de flesta och jag var snabb med att testa att tillaga den på både kött, kyckling och lamm. Just Pulled Chicken är kanon eftersom tillagningstiden endast är två timmar och man kan köra den en fredagkväll. Idag är det dags för Pulled Lamb. Det är enkelt att få tag i lammlägg i vanliga butiker och smakar gudomligt. Köttet blir så mört, så mört och bara lossnar från benet. Tillagningen är ca 3 – 4 timmar i ugnen.

Häng med till matstudion där jag testade chipotlepasten på lammet och gjorde tortillas fyllda med sötpotatismos, lamm, rostad majs och fetaost. Läs hela inlägget

Våra favoriter på Mitt Kök!

Efter vår bevakning av Matbloggspriset gav vi oss ut på mässan för en ordentligt koll på utställarna. Det var verkligen hur kul som helst att gå runt på Mitt KökSmaka, dofta och snacka med trevliga människor. Folk som jobbar med mat brukar vara trevliga. Så är det! Vi hann inte med att titta på allt, men har listat några favoriter som hade bra koncept, goda smaker och kul idéer.

Sånt som gjorde att vi stannade extra länge i just deras monter! Läs hela inlägget

Pulled Pork – bästa bjudmaten just nu!

Min bästa Pulled Pork har jag ätit i Cincinnati på ett riktigt hak. Det var för 8 år sedan och jag fick det serverat med bröd. Sedan dess är jag fast och nu äter jag det gärna med tortillas, salsa, coleslaw och rostad majs. Pulled Pork syftar på att man”drar isär” köttet med en gaffel när det är klart och köttet blir supermört!

Läs hela inlägget

Den rätta smaken drivs av Santa Maria och styrs från företagets hjärta, Santa Marias matstudio. Har du tips eller frågor är du varmt välkommen att kontakta oss på info@denrattasmaken.se. Undrar du över något som rör våra produkter, hör av dig till konsumentkontakt@santamaria.se

Allt material på denna blogg tillhör enligt upphovsrättslagen Santa Maria. Materialet får ej kopieras eller spridas vidare utan att källan anges.