Tag: Saffran

Saffranstider – goda tider!

I alla fall för Santa Maria ; ) Och även för oss som älskar den gyllene färgen, goda smaken och doften som sprider sig i huset när man gör något med saffran. Vet du förresten hur man skördar saffran? Det kan du läsa om i Smaka på Världen, där en av kryddorna vi berättar mer om är just Saffran. Vill du dessutom kika på hur vi förpackar “det röda guldet” i fabriken ska du hälsa på här. Ingen annan krydda är så välbevakad som saffran…

Vill du ha recept på en gyllene saffransrulltårta med luftig lingongrädde, krävs det bara ett “klick”!

Läs hela inlägget

Saffran: Det röda guldet!

Ni har väl inte missat Smaka på världen, resultatet av vårt samarbete med organisationen Mitt Liv. Smaka på världen innehåller recept, inspiration och är tänkt att hjälpa er mot en godare vardag. Första kryddan vi skriver om är saffran – det röda guldet. Om ni vill veta mer om varför man skördar saffransblommorna på morgonen, eller undrar var saffran egentligen växer kan ni gå in och läsa allt här.

Och vill ni veta hur vi packar saffran är ni välkomna in i vår kryddfabrik!

Det vore också kul om ni ville tipsa oss om hur ni använder saffran nu i juletid. Skriv gärna i kommentarsfältet eller skicka oss ett litet mail!

Julig smak på pannacottan

Jag mötte vår kollega Linda på parkeringen i veckan och började prata med henne om julrecept och godis. Tack och lov behöver man inte gå långt när man vill “ragga” recept hos oss, för alla är mer eller mindre helt sålda på mat och allt som smakar gott. Redan innan kaffepausen damp hennes recept ner på mailen. Hon bedyrade dessutom att denna efterrätt haft en strykande åtgång på hennes glöggfest. Det bådade gott!

I helgen bjöd jag på hennes gula läckerheter och tack vare Linda är jag mäkta populär i min vänkrets nu. Så goda var dom! Läs hela inlägget

Saffranspäron

Har frågat runt i huset efter saffransrecept och det har börjat droppa in allt från pannacotta till kolor. Först ut är mina saffranspäron som är så himla goda ihop med Ris à la malta, eller med lite lättvispad grädde. Mitt recept tycker jag är precis lagom sött, men är du en “sockerråtta” vill du nog lägga till lite socker! Läs hela inlägget

Saffranstider: välkommen in i kryddfabriken!

Redan efter sommarsemestern börjar det dofta jul i våra fabriker. Om vi ska hinna packa alla julkryddor måste vi nämligen börja i tid. Vi tog oss en sväng till kryddfabriken och hälsade på Peter och Ingrid. De berättade allt om hur det går till när vi packar saffran.

Från augusti till i början av december packar vi ca 50 000 påsar i stöten, och det gör vi flera gånger i veckan. Allt för att säkra upp så att ni inte blir utan saffransbullar på lucia!
Läs hela inlägget

En kväll med nya smaker!

Idag på Internationella Kvinnodagen delar vi med oss av en härlig matlagningskväll som vi hade med Mitt Liv, ett socialt företag som bl a arbetar med att integrera unga kvinnor med utländsk bakgrund i det svenska arbetslivet. Vi samlades i Santa Marias matstudio och snart spred sig härliga dofter  och i grytorna puttrade maträtter från alla världens hörn.

Läs hela inlägget

Små semlor med mycket smak

Inför fettisdagen fick jag och Nina vara med och fota i vår matstudio när Anette lagade “minisemlor”. Vi gjorde tre olika semlor smaksatta med – choklad, saffran eller kardemumma. Dessa fyllde vi sedan med bl a apelsingrädde, blåbär & mascarpone och hallongrädde. Den traditionella mandelmassan smaksattes med kanel, vanilj eller Cacao & Chili. De blev fantastiskt goda!  Och det bästa av allt är storleken på semlan, precis lagom för att man ska kunna äta ett par stycken. Läs hela inlägget

Den rätta smaken drivs av Santa Maria och styrs från företagets hjärta, Santa Marias matstudio. Har du tips eller frågor är du varmt välkommen att kontakta oss på info@denrattasmaken.se. Undrar du över något som rör våra produkter, hör av dig till konsumentkontakt@santamaria.se

Allt material på denna blogg tillhör enligt upphovsrättslagen Santa Maria. Materialet får ej kopieras eller spridas vidare utan att källan anges.