Tag: Saffranstider

Saffranstider – goda tider!

I alla fall för Santa Maria ; ) Och även för oss som älskar den gyllene färgen, goda smaken och doften som sprider sig i huset när man gör något med saffran. Vet du förresten hur man skördar saffran? Det kan du läsa om i Smaka på Världen, där en av kryddorna vi berättar mer om är just Saffran. Vill du dessutom kika på hur vi förpackar “det röda guldet” i fabriken ska du hälsa på här. Ingen annan krydda är så välbevakad som saffran…

Vill du ha recept på en gyllene saffransrulltårta med luftig lingongrädde, krävs det bara ett “klick”!

Läs hela inlägget

Saffranspäron

Har frågat runt i huset efter saffransrecept och det har börjat droppa in allt från pannacotta till kolor. Först ut är mina saffranspäron som är så himla goda ihop med Ris à la malta, eller med lite lättvispad grädde. Mitt recept tycker jag är precis lagom sött, men är du en “sockerråtta” vill du nog lägga till lite socker! Läs hela inlägget

Saffranstider: välkommen in i kryddfabriken!

Redan efter sommarsemestern börjar det dofta jul i våra fabriker. Om vi ska hinna packa alla julkryddor måste vi nämligen börja i tid. Vi tog oss en sväng till kryddfabriken och hälsade på Peter och Ingrid. De berättade allt om hur det går till när vi packar saffran.

Från augusti till i början av december packar vi ca 50 000 påsar i stöten, och det gör vi flera gånger i veckan. Allt för att säkra upp så att ni inte blir utan saffransbullar på lucia!
Läs hela inlägget

Den rätta smaken drivs av Santa Maria och styrs från företagets hjärta, Santa Marias matstudio. Har du tips eller frågor är du varmt välkommen att kontakta oss på info@denrattasmaken.se. Undrar du över något som rör våra produkter, hör av dig till konsumentkontakt@santamaria.se

Allt material på denna blogg tillhör enligt upphovsrättslagen Santa Maria. Materialet får ej kopieras eller spridas vidare utan att källan anges.