Farligt goda pepparkakor!

Postat 7 December, 2014 av Anna

Redan förra året kom jag på att det borde vara gott att krydda pepparkaksdegen med chiliflakes. Och det är det! I år tog jag en “quickfix” och köpte färdig deg. Sen var det bara att jazza loss med chiliburken efter behag.

Det är lätt att få farligt goda pepparkakor. Du slipper dessutom barnens nävar i kakburken. Detta är inget för dem! 

Pepparkakor med Red hot chili flakes

Pepparkaka och chili

1. Du behöver pepparkaksdeg (köpedeg eller egen bestämmer du själv), en burk Red Hot Chili flakes och några fina formar.

Krydda på degen

2. Kavla ut och strö chiliflakes på hela degen. Vi tog ganska mycket för vi gillar chili.

Rulla ihop degen

3. Rulla ihop degen och jobba in chilin, innan du kavlar ut den på nytt.

Kakor3

4. Tryck ut pepparkakorna. Ett hett tips! (ja, jag är från Göteborg). Använd gärna en form som skiljer sig från barnens pepparkakor…

kakor på plåt2

5. Lägg alla pepparkakor på plåt och grädda enligt anvisningar på degförpackningen eller din kokbok.

Jag tror det är lagom att använda 1 msk krydda till en normal deg. Men det är som allt: smaken är som baken!  Gillar ni chili ska ni nog ta lite mer. Chilismaken kommer inte direkt när man mumsar i sig pepparkakan,  utan den gör en angenäm entré när man knaprat i sig kakan.  Då sprider sig hettan lite lagom i munnen.

Dom är goda till söt glögg. Lycka till!

Missa inte heller vår chiliglögg som vi tipsade om här! 

Kommentera

Din emailadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *

Den rätta smaken drivs av Santa Maria och styrs från företagets hjärta, Santa Marias matstudio. Har du tips eller frågor är du varmt välkommen att kontakta oss på info@denrattasmaken.se. Undrar du över något som rör våra produkter, hör av dig till konsumentkontakt@santamaria.se

Allt material på denna blogg tillhör enligt upphovsrättslagen Santa Maria. Materialet får ej kopieras eller spridas vidare utan att källan anges.