Mandelmusslor med smak av kardemumma

Postat 20 December, 2014 av Anna

Vi har röstat fram en favorit bland julkakorna och det blev den lilla läckra mandelmusslan. Den ska serveras med precis lagom mycket grädde och lite goda bär, tex hallon eller lingon. Det är förbaskat gott med hjortronsylt också, men då ska det vara en sån där fin sylt med massa bär och bara lite socker. Inte så lätt att få tag i.

Den här gången förvandlade vi mandelmusslan till en kardemummamussla. Mer smak på julen helt enkelt!

Kardemummamusslor

Kardemummamusslor med grädde och hallon

ca 25 st

Ingredienser:

– 100 g smör, rumstempererat
– 0,8 dl strösocker
– 1 st äggula
– 2,5 dl vetemjöl
– 0,5 tsk kardemumma malen
– 50 g mandel, skållad och mald
– 2 msk smör att smörja formarna med

Gör såhär:

Vispa smör och socker vitt och tillsätt därefter äggulan. Sikta ner mjöl, kardemumma och mandel i smeten och vispa på låg hastighet tills allt är blandat. Tryck ihop den smuliga degen med handen i bunken, ta upp degen, svep in den i plastfolie och låt vila i kylen minst 1 timma.

Sätt ugnen på 200 °C. Pensla formarna med lite rumstempererat smör. Rulla ut degen i en rulle, skär den i små bitar och tryck ut varje bit i de smorda formarna och ställ dem på en plåt. Baka kakorna mitt i ugnen i ca 8 minuter. Stjälp upp kakorna ur formarna medan de är varma och låt de sedan svalna.

Fyll mandelmusslorna med vispad grädde och toppa hallon.

Tips! Byt ut kardemumman mot 1 msk ingefära och skvätt lite punsch i grädden så får du en ytterligare en variant. Toppas med lingon. 

Kommentera

Din emailadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *

Den rätta smaken drivs av Santa Maria och styrs från företagets hjärta, Santa Marias matstudio. Har du tips eller frågor är du varmt välkommen att kontakta oss på info@denrattasmaken.se. Undrar du över något som rör våra produkter, hör av dig till konsumentkontakt@santamaria.se

Allt material på denna blogg tillhör enligt upphovsrättslagen Santa Maria. Materialet får ej kopieras eller spridas vidare utan att källan anges.