Pizza på grillen

Postat 27 Maj, 2013 av Anna

Vi är hungriga, ropade barnen ! Det är klart, studsar man på en studsmatta från morgon till kväll så bränner man en hel del kalorier. Vi vill ha pizza, fortsatte dottern, innan hon gjorde en livsfarlig volt.  Jag hade inte mycket i kylskåpet men med ett paket Pizza Tortillas, Pizza Sauce och lite ost, trollade jag fram lunchen.

Världens enklaste pizza

Visst är det smidigt att beställa pizzan online, eller köra bort till sitt stamställe, men idag hade jag bara inte lust att lämna huset. Grillen var redan på gång och därför tog jag chansen och testade ifall det gick att grilla våra Pizza Tortilla på grillen. Svaret är: det gick fin-fint! Har man bara en pizzasten (finns att köpa överallt och vi hade den billigaste), så är det inga som helst problem att tillaga pizzan på grillen.

Fyllning till pizzan

Eftersom skåpen var ovanligt tomma den dagen, så blev det inte så mycket mer än ost och sås på pizzan. Men vet ni vad, det gjorde ju ingenting. En enkel pizza är precis vad barnen ville ha. Inget pålägg och massa tjafs den här gången. Lite färska örter var det enda barnen tillät som garnering. Om man har mer godsaker i kylen är det dock inget hinder att plocka på. Anything goes…

10 minuter senare…

Vi grillade pizzorna i ca 10 minuter under lock och då blev bottnarna härligt knapriga. Barnen mumsade och åt för glatta livet och jag kände mig nöjd över att ha sluppit starta bilen och ge mig iväg.  Det var ju dessutom extra mysigt att få äta sitta ute på altanen och äta så mycket man ville. Ren och skär lycka för ett gäng hungriga tjejer!

Jag kommer köra mycket pizza på vår grill i sommar. Visst är det kul att göra en hemmagjord pizza, men med magar som ska ha mat fort, är det superbra med våra pizzabröd som är färdiggräddade från början. Man slipper krångla med pizzarecept och kladdig deg. Våra pizzor går fort,  antingen kör man dem i ugnen i ca 6-8 minuter, eller på grillen i ca 10 minuter.

Pizzorna passar dessutom utmärkt till alla tillfällen. Jag har själv ätit en lyxvariant med hummer och hollandaisesås. Till det serverades iskall champagne. Ren och skär lycka för en hungrig mamma!

Du kan få mer tips på goda pizza recept här.

Ha en skön måndag!

Kommentera

Din emailadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *

Den rätta smaken drivs av Santa Maria och styrs från företagets hjärta, Santa Marias matstudio. Har du tips eller frågor är du varmt välkommen att kontakta oss på info@denrattasmaken.se. Undrar du över något som rör våra produkter, hör av dig till konsumentkontakt@santamaria.se

Allt material på denna blogg tillhör enligt upphovsrättslagen Santa Maria. Materialet får ej kopieras eller spridas vidare utan att källan anges.