taste-logo

Kryddan är Santa Marias hjärta och nav och vårt uppdrag är att inspirera och vägleda människor mot en godare vardag. Men vi kan bidra med mycket mer. Vi kan hjälpa människor att krydda hela livet. Därför har vi valt att engagera oss i organisationen Mitt Liv. De tror, precis som vi, att möten genom mat och matlagning är naturliga sätt att lära känna nya kulturer. Smaka på världen är vårt gemensamma projekt som handlar om kryddor, kärlek till maten och goda möten över gränser.

Men självklart handlar det också om vår ständiga jakt efter den rätta smaken. Genom det här samarbetet får vi på Santa Maria ny inspiration, samtidigt som vi ger personer med utländsk bakgrund nya erfarenheter och kontakter. Smaka på världen blir ett av våra bidrag till en godare värld. Bara klicka på länken här nedan, det vill säga bilden av den krydda du vill läsa och lära dig om, så kommer du till respektive kapitel i Smaka på världen! Smaklig läsning nu och vi hoppas du ska gilla det!

 

kryddKapitel

MITT LIV

mitt_livMitt Liv är en organisation som genom mentorskap och unika möten öppnar dörrar för personer med utländsk bakgrund. Syftet är att arbeta för ökad mångfald och integration på arbetsmarknaden. Deras övertygelse är att det är just i möten mellan människor som fördomar bryts och nya möjligheter uppstår.

Och vi på Santa Maria vet av erfarenhet att möten genom mat, matlagning och måltider är några av de mest naturliga sätten att lära känna nya kulturer. Därför känns vårt samarbete med Mitt Liv väldigt naturligt. Vi har gemensamma beröringspunkter. Dessutom har vi på Santa Maria under flera år engagerat medarbetare som mentorer åt deltagare i Mitt Livs Chans, vilket berikat oss på så många sätt och kryddat vår vardag. Läs gärna mer om Mitt Liv här.
SANTAMARIA2

MER ÄN EN kokbok

SANTAIPADVårt samarbete med Mitt Liv kommer att resultera i en digital bok med åtta olika kapitel, med varsin krydda och person. Med lika mycket inspiration som recept.

Boken kommer vara fullmatad med kunskap, recept och personliga livsstorys.  Den kommer lyfta vår kärlek till mat och kryddor, och den är en del i vårt projekt tillsammans med Mitt Liv. Ännu ett bidrag till en godare värld.

Tanken är att boken ska spridas gratis via bloggen, www.denrattasmaken.se, och Facebook. Så håll utkik!

Den rätta smaken drivs av Santa Maria och styrs från företagets hjärta, Santa Marias matstudio. Har du tips eller frågor är du varmt välkommen att kontakta oss på info@denrattasmaken.se. Undrar du över något som rör våra produkter, hör av dig till konsumentkontakt@santamaria.se

Allt material på denna blogg tillhör enligt upphovsrättslagen Santa Maria. Materialet får ej kopieras eller spridas vidare utan att källan anges.